Zdravotnícke mobilné aplikácie – moderné technológie uľahčujúce prácu s pacientom

V dnešnej dobe si už veľa z nás nevie predstaviť život bez mobilného telefónu. Vedeli ste, že niektoré mobilné aplikácie, môžu byť pre vás ako opatrovateľky užitočné? Prinášame vám niekoľko typov, ako si aspoň trochu môžete uľahčiť svoju prácu, prostredníctvom moderných technológii.

Záchranka

Pri záchrane života ide často o minúty. Mobilná aplikácia je vytvorená na jednoduchom princípe, a to pridržaním núdzového tlačidla, ktorý automatický odošle vaše údaje a presnú GPS polohu linke 155. Pred príjazdom rýchlej záchrannej služby umožňuje aplikácia interaktívny návod na poskytnutie prvej pomoci.

Prvá pomoc

Každá opatrovateľka alebo opatrovateľ musia ešte počas opatrovateľského kurzu absolvovať poznatky o prvej pomoci.  Aplikácia obsahuje postup záchrany života krok za krokom, ilustrované inštrukcie a video inštrukcie. Vo voľnom čase si tak môžete preveriť svoje poznatky  a zároveň vyskúšať  aj test zameraný na prvú pomoc.

Pripomínač pitia vody

Pitný režim. Všade sa o tom hovorí a len málo kto ho dodržiava. Stačí iba zadať hmotnosť vášho pacienta a aplikácia, vám pomôže určiť, koľko vody jeho telo denne potrebuje. Pripomienkovač vás bude upozorňovať, ak pacient pije málo a je potrebné doplniť tekutiny.

Krokomer

Chodí váš klient rád na prechádzky? Ak áno, skúste začať využívať aplikáciu krokomer. Touto mobilnou aplikáciou môžete pacienta motivovať, aby sa hýbal ešte viac, čo samozrejme prospieva jeho zdravotnému stavu.  Aplikácia zaznamenáva váhu, počet kalórií, sledovač trasy a dokonca aj monitoruje tepovú frekvenciu.

Pripomienka – pilulka

Väčšina pacientov už v staršom veku berie veľké množstvo liekov ráno, poobede a aj večer. Niekedy sa však môže stať, že pacient lieky neužije alebo ich užije v inom čase. Táto mobilná aplikácia umožňuje vytvorenie denného plánu. Do denného plánu uvediete, aké lieky pacient užíva a presný čas, kedy by ste mali podať lieky. Aplikácia funguje na princípe odosielania pripomienok.

 

Čo je najdôležitejšie, všetky tieto aplikácie fungujú bez pripojenia na internet, sú bezpečné, neobsahujú reklamy a sú dostupné pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS. Stačí si ich len stiahnuť a vyskúšať. O ich užitočnosti svedčia aj pozitívne recenzie od používateľov, ktorí jednotlivé aplikácie otestovali.

Tu si môžete stiahnuť jednotlivé aplikácie

 Záchranka

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medicalit.zachranka&hl=sk

https://itunes.apple.com/sk/app/záchranka/id1071831457?l=sk&mt=8

Prvá pomoc

http://www.prvapomoc.sk/page/86/aplikacia/

Pripomínač pitia vody

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thefuntasty.pitnyrezim&hl=sk

Krokomer

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tayu.tau.pedometer&hl=sk

https://itunes.apple.com/sk/app/pedometer/id712286167?l=sk

Pripomienka – pilulka

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devsoldiers.calendar.pills.limit